Това заяви пред bTV икономистът Николай Василев. Извънредно се приема бюджет

...
Това заяви пред bTV икономистът Николай Василев. Извънредно се приема бюджет
Коментари Харесай

Николай Василев: Наскоро нарекох този бюджет - бюджет на мързелив отказ от реформи

Това съобщи пред bTV икономистът Николай Василев.

 

" Извънредно се приема бюджет през юли, идват локални избори, дай Боже държавното управление да продължи, да се ротира. Според мен хората, които не вършат промени, са извънредно безполезни за своята нация ", означи той.

 

Специалистът изрази мнение, че няма смисъл от държавни управления, които имат милиони вдишвания и издишвания, само че нямат моменти, които стопират дъха.

 

„ Изобщо не считам задачата от единствено 3% недостиг за някакво позитивно достижение и някакъв триумф. За мен това е неприятно достижение, неприятен резултат. Извънредни условия в живота се случват непрекъснато. Ние управляваме бюджетите последните две три години като че ли в никакъв случай нищо няма да ни се случи. Като нищо неприятно не ни се случва ние сме на ръба да не кажа банкрута, ами в случай че се случи нещо изключително “, уточни Василев.

 

Според него ни ръководят популисти, които ги мързи да създадат каквато и да е промяна в страната.

" Данъчната система би трябвало да е елементарна и красива. В разходната част на бюджета имаше по-големи проблеми. 2023 година 74 милиарда беше бюджетът. Това е най-високият разход в историята на България. Това въобще не е реформаторско държавно управление. Това е държавно управление, което прахосва на своя глава ", сподели още икономистът.

Запитан кой е най-големият плюс на еврозоната, Василев отговори следното:

" Търговията, вложенията и туризмът са дребният плюс. Вторият огромен плюс е превръщането на България в първокласна европейска страна ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР